Nagytábor ’20

Nagytábor 2020

A cserkészév megkoronázásaként csapatunk idén is megtartotta szokásos nyári táborát augusztus 24-30 között. Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel néhány változtatást, óvintézkedést kellett tennünk, például a már jól megszokott 10 nap helyett csupán 7 napot töltöttünk együtt, ám ez kicsit sem ment a hangulat rovására. 24 lelkesebbnél lelkesebb cserkésszel, Tésa mellett kezdtük meg a táborozást, nomád körülmények között, sátrakban töltve az éjszakát.

Idei táborunk témája (keretmeséje) kalózos volt, amelyben a résztvevők ifjú kalózok szerepét öltötték magukra. A táborhely idén talán még a megszokottnál is csodálatosabb volt, az esti csillagnézések a tágas réten fekve, valamint az Ipolyban való mártózások már-már a napi program részét képezték sokaknak. Idén az is kivételesnek volt mondható, hogy a 2 napos előtáborban, ahol felépítjük saját kis világunkat erre a rövid időre, kimagasló létszámmal vettek részt kicsik és nagyok.

A játékkal, sporttal, énekkel, tánccal és mulatozással teli napokat mindennapos rövid lelki gyakorlat tette még különlegesebbé. Az előtáborban felépített kápolnában minden délután összegyűltünk egy 20 perces áhítatra, ahol vezetett beszélgetések keretében lehetőségünk nyílt elmélyedni. Idén rendhagyó módon a tábor második felét a vízen töltöttük: az Ipolyról indulva, majd a Dunán, illetve a Szentendrei Duna ágon eveztünk le Budakalász magasságáig. Az első éjszakát Letkés mellett, a másodikat pedig Dunabogdányban töltöttük a szabad ég alatt megpihenve. Az izgalmakkal teli vízi túra alatt sem maradhattak el a szokásos esti tábortüzek, ahol ének, játék és sok-sok nevetés mellett zárjuk a napot mielőtt nyugovóra térnénk. A tábor záró napján egy rövidebb távú evezés után, kissé fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva és feltöltődve, épen és egészségesen érkeztünk meg a Lupa szigethez.

Niki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.