„Legyél Te is cserkész!”

Az idei év október 6-ája csapatunk számára nem csak az aradi vértanúk miatt volt nevezetes, hanem azért is, mert ezen a napon tartottuk toborzónapunkat. Ide elsősorban azokat a kisebb és nagyobb gyerekeket vártuk, akik a cserkészet iránt érdeklődnek és szívesen töltenek el egy félnapot jó hangulatban, jó társaságban.

1009041_570720532975533_658597210_o

Elsőként hagyományos cserkészjátékokkal vártuk a látogatókat, és elénekeltük nekik az friss csapatindulónkat.

Ezek után a cserkészotthonban és a Micimackó-kertben választhattak többféle program közül. A szabadban az Okapi őrs daliás tagjaival vívhattak meg az arra vállalkozók a „Kihívássarokban” – nyakkendőharc, birkózás és kő-papír-olló voltak a lehetséges fegyvernemek.

A plébánia alagsorában a mesék birodalmába léphettünk be: az „Interaktív mese” során a látogatók kiválaszthatták, hogy milyen mesét szeretnének megnézni mely stílusban, s mindezt ezek után a Gekkó őrs színre is vitte. A „Láthatatlan cserkésztábor” szintén a fantáziát próbára tévő program volt, ahol a vendégek kipróbálhatták bekötött szemmel, csupán a többi érzékükre hagyatkozva, milyen is a nomád tábori élet.

Természetesen azok számára, akik kreatív oldalukat is meg akarták mutatni, kézműves foglalkozást is biztosítottunk, ahol hajtogatással és festéssel lehetett csodás remekműveket készíteni. Ezalatt akár a „Teaházba” is be lehetett ülni, ahol a sok izgalom után megpihenhettünk.

Kint a kertben még lehetőség volt fényképezkedésre is egy, a Párducok által készített cserkészlepedő előtt.

A programot megkoronázta a képvetítés, ahol a nemrégiben megrendezett Nemzeti Nagytábor pár emlékezetes pillanatát idéztük fel, és persze a saját csapatunkról is voltak képek.

A hangulat nagyon jó volt mindenki jól érezte magát.

1074769_570719716308948_1855728037_o

Így nem csoda, hogy a nap lezárásaként egy igazi cserkésztábortűzön is részt vettünk, ahol a már nyár óta hiányolt játék- és népdaligényünket egy időre kielégítettük.

Nagyon jó nap volt és örömmel lehet hallani,hogy bővült is jó pár őrs új tagokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.