Lelki nap

pazmany1

A cserkész lelki nap témája idén tavasszal a félelmek, fájdalmak voltak. Egy bemelegítő játék után mindenki felelevenített néhány ilyen emléket, majd a megbocsátásról és arról beszélgettünk, hogyan lehet pozitívan kritikát megfogalmazni. Ezután egy tánc- és hittantanár érkezett hozzánk, akit nyolc éve motorbaleset ért, és mozgássérült lett, de nem adta fel az álmait, azóta is tánctanár. Ő beszélt nekünk az istenképének változásáról.

Miután Holló András, kerekes székes tánctanár idősebb korosztálynak szóló előadása befejeződött, a kisebbek is megérkeztek, s kicsik-nagyok együtt tanulhattak meg egy egyszerű, de annál szebb barokk korabeli tánckoreográfiát.

A kiscserkészek kikapcsolódásképp ezután játszottak, majd „visszautaztak az időben” és Sámson történetében találhatták magukat, amit egy bábjáték keretében tekinthettek meg. A tanulságos históriát gyermeknyelven dolgozták fel, sorversenyek, játékok keretében elevenítették fel Sámson nehézségeit, küzdelmeit.

A nagyobbak eközben különböző fogyatékosságokat próbálhattak ki, és a fogyatékosokhoz való hozzáállásukról beszélgettek. Majd kiválasztottak egyet Jézus gyógyításai közül, és ezt ismerték meg jobban drámajátékkal, beszélgetéssel.

A lelki nap lezárásaként újra összegyűltünk, s együtt énekeltünk, imádkoztunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.